Parasole
LLumar folije za ravna stakla se mogu montirati u već ugrađena stakla ili prozore, čime se postiže ekonomično rešenje za probleme koji mogu proisteći pri upotrebi tradicionalnog stakla. Koliko su privlačni današnji stanovi i kancelarije sa svojim velikim staklenim površinama koje odaju osećaj slobode toliko zadaju i glavobolju svojim vlasnicima i zaposlenima. Folije za ravna stakla obezbeđuju izuzetne estetske kvalitete građevinskim objektima, povećavaju osećaj komfora u unutrašnjosti i umanjuju troškove održavanja. Svakog dana trošimo znatnu količinu energije da bismo anulirali toplotu koja prodire kroz prozorska stakla. Protiv suvišnog trošenja energije, LLumar folije za ravna stakla pružaju vrlo efikasno i ekonomično rešenje i u slučaju prethodnog, kao i naknadnog montiranja folija na već ugrađena stakla. Poznato je da korišćenjem velikih staklenih površina ne možemo bitno uštedeti na potrošnji energije, pa zato arhitekte i dizajneri primenjuju velike staklene površine samo ako ima mogućnosti da se iste zasenče.

Danas se sve više uvažavaju one zgrade koje poseduju velike staklene površine, zahvaljujuci čemu unutrašnji prostor više nije zatvorenog tipa. Dupla ili trostruka stakla pomažu, ali nemaju takvu delotvornost kao folije za ravna stakla, čiji su troškovi za montiranje znatno niži. Roletne su lepe, međutim, suviše zamrače prostoriju. Roletne prekriju prozor i onemogućavaju pogled spoljašnji svet. Zavese doprinose unutrašnjem estetskom izgledu, ali ne umanjuju troškove za utrošenu energiju. Folije za ravna stakla pružaju zaštitu od sunca, a istovremeno obezbeđuju vidljivost i preko prozora se može nesmetano uživati u lepotama prirode.


LLumar folije za ravna stakla su kombinacija raznovrsnih slojeva poliestera, nastalih tzv. "nasipanjem metala ili alumunijuma", poseduju UV filtrirajuće sposobnosti, poliester slojevi su hemijski bojeni, laminirani specijalnim lepilom, poseduju zaštitni sloj protiv ogrebotina i za bilo koju staklenu površinu pružaju zaštitu od provala, neželjene toplote, kao i protiv uvida u unutrašnjost.

U zavisnosti od izbora, LLumar folije za ravna stakla filtriraju vidljivu svetlost od 12% do 93%, a čak do 79% odbijaju toplotu sunčeve energije. Takođe, pružaju zaštitu protiv UV zraka i do 99,9%, te štite predmete u unutrašnjosti prostorije. Sada možete nesmetano da koristite staklenu konstrukciju bilo koje veličine, bez uobičajenih visokih troškova za utrošenu energiju, kako za grejanje tako i za rashlađivanje prostorije.

U mnogim slučajevima nije moguće montiranje folija u unutrašnjosti prostorije. U slučaju kada se folija mora montirati na spoljašnje površine, preporučuje se korišćenje folija koje su proizvedene upravo za ove svrhe. Razlog ovoga je da struktura slojeva kod folija koje se koriste u unutrašnjosti, a prvenstveno UV zaštita (koja štiti i samu foliju), nije odgovarajuća za spoljašnju upotrebu, pošto se za kratko vreme može oštetiti (čak u roku od nekoliko meseci). Takođe, ni zaštitni sloj protiv ogrebotina kod folija za unutrašnjost ne odgovara spoljašnjoj upotrebi i to zbog intenziteta spoljašnjih uticaja, tako da se preporučuje korišćenje samo onih folija koje poseduju zaštitni sloj protiv ogrebotina pri spoljašnjoj upotrebi.