Parasole
Naziv Parasole potiče od italijanske reči parasole, što u prevodu na srpski jezik znači suncobran. Samim tim, to je i naša misija - da Vas kvalitenom folijom, koja se lepi na staklo, zaštitimo (odbranimo) od štetnog dejstva sunčevih zraka. Dugogodišnje iskustvo u radu sa folijama za staklo omogućilo nam je da krajem 2007. godine počnemo sa ugradnjom LLumar folije, kako za auto stakla, tako i za ravna stakla na građevinskim objektima.

Pored tradicionalnih načina zaštite od preteranog izlaganja sunčevim zracima, svoju porodicu i sebe možete dodatno da zaštitite folijama. I lekari nas upozoravaju da zbog umanjenih mogućnosti filtriranja preko ozonskog omotača, UV zraci mogu prouzrokovati razna oboljenja, kao što su rak kože, prevremeno starenje kože ili takve simptome koji se manifestuju tek u kasnijoj dobi čoveka.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji se montiraju na staklene površine, od folija sa prosečnom i vrhunskom toplotnom zaštitom, preko raznih sigurnosnih filmova, sve do dekorativnih folija. Mada na prvi pogled izgledaju vrlo slično, podaci o njihovom sastavu, veku trajanja i drugim karakteristikama se od slučaja do slučaja veoma razlikuju. Zahvaljujući specijalnom sastavu LLumar folija, one iz sunčevih zraka filtriraju čak do 99,9% UV zraka, čime obezbeđuju zaštitu unutrašnjosti i u značajnoj meri umanjuju mogućnost oboljenja kože usled štetnog dejstva UV zraka.

Parasole

CPFilms (proizvođač LLumar folije) je jedini proizvođač folija na svetu koji u okviru sopstvenih kapaciteta izrađuje gotov proizvod - foliju za staklo. Ogroman proizvodni kapacitet CPFilms-a (24 miliona kvadratnih metara folije godišnje) moguć je zahvaljujući velikom broju fabrika raspoređenih širom sveta. CPFilms je jedini proizvođač čije folije sadrže zaštitni sloj za filtriranje ultra-ljubičastih (UV) zraka, za razliku od drugih, naizgled sličnih proizvoda, koji UV zrake filtriraju samo preko sloja lepila.

Brojni testovi nedvosmisleno dokazuju da je zaštitni sloj protiv ogrebotina kod LLumar folija delotvorniji i otporniji na oštećenja u odnosu na druge slične proizvode. Kod folija opskrbljenih CDF lepilom nije se dogodilo oštećenje ni nakon 20 godina intenzivne upotrebe. Garancija data od strane proizvođača na stalnost fizičkih parametara folije iznosi od 7 do 10 godina.

Evropski Savez za ravna stakla (EWFA) organizovan je s ciljem da zastupa industriju folije i njene interese. Savezom su obuhvaćeni proizvođači, trgovci i monteri folije. Prioritetni cilj EWFA je povećanje renomea folija za ravna stakla i njihovo promovisanje u širem krugu unutar Evropske Unije. U znaku ovog procesa, Savez se zalaže za uvođenje jedinstvenog sistema Evropske Unije i priznavanju istog. EWFA radi na donošenju propisa koji sektoru nameću stroge zahteve kako bi se, u što većoj meri, izbegle eventualne nezgode nastale zbog folija lošeg kvaliteta, preterane upotrebe folija ili njihove nestručne montaže.
Parasole